Szezámmagos steak burgonya

Édesanyámtól tanultam a szezámmagos krumpli receptjét, én most ezt valósítottam meg egy kicsit más formában.

Előkészítés: 15 perc, sütés: 30 perc

Hozzávalók:

1 kg burgonya
1 tk. só
1/4 negyed tk. bors
5-6 gerezd fokhagyma
6-7 ek. olivaolaj
szezámmag

Keverjük össze egy tálban a lereszelt fokhagymát, sót, borsot és az olajat. Addig kevergessük, míg a só fel nem oldódik. Mossuk meg a krumplinkat, majd egy mosogató szivacs dörzsölő felével jól tisztítsuk meg, és szeleteljük fel cikkekre. Egy tányérba szórjunk valamennyi szezámmagot. Forgassuk bele a szeleteket fűszeres olajba, majd a vágott felüket mártsuk bele szezámmagba.
A héjas felével pakoljuk tepsibe, és előmelegített 180 °C-os sütőben körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések