Balzsamecetes ragacsos csirke

A meleg, nyárias időjárással elkezdődött a grill szezon. Mindenkit csak buzdítani tudok, hogy ha teheti menjen ki a szabadba és ott egy grill rácson sütögesse a maga pecsenyéjét, vagy ebben az esetben a csirkéjét. Amennyiben nincs otthon grillsütő, akkor természetesen sima, hétköznapi sütőben is elkészíthetjük ezt az étket.

Előkészítés: 10 perc; sütés: 30 perc

Hozzávalók:

0,5 kg csirke alsó comb
1/2 dl balzsamecet
1/4 dl szójaszósz
1 ek. worchester szósz
2-3 ág rozmaring
5 gerezd fokhagyma
3 ek. cukor
1/2 ek. méz
(Ha nincs mérőedényünk, érdemes egy feles poharat használni a hozzávalók kiméréséhez.)

Egy tálba mérjük ki a balzsamecetet, szójaszószt, worchester szószt, cukrot és a mézet, majd keverjük el alaposan, hogy a cukor és a méz feloldódjon. Öntsük egy zacskóba, majd adjuk hozzá a durvára vágott fokhagyma gerezdeket és a megmosott rozmaring ágakat.


Tegyük bele a megmosott, megtisztított combjainkat, és tegyük hűtőbe pár órára, vagy akár egész éjszakára. Időnként forgassunk meg a zacskót, hogy a pác mindenhol érje a csirkéket.
Tegyük egy kiolajozott tepsibe, majd 200 °C-os sütőben (légkeverésen 180 °C) 30 perc alatt készre sütjük. Természetesen ez a sütési idő grillre nem vonatkozik! 


Szűrjük le a páclevünket egy főző edénybe, majd forraljuk addig amíg teljesen besűrűsödik. (A hő megöli a baktériumokat!)
A kész csirke combokat forgassuk bele a mázba és szórjuk meg a szezámmaggal és frissen vágott petrezselyemmel és/vagy koriander zölddel.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések