Kapros túrós tészta

Mindenki ismeri a túrós tésztát, valaki sósan, más édesen szereti. Én az előbbi csoportba tartozom. Eredetileg is túrós tészta lett volna a mai menü, de gondoltam kicsit meg kellene bolondítani valamivel. Itt jött a képbe kolléganőm, akinek jóvoltából egy nagyobb adag kaporhoz sikerült hozzájutnom. Bevallom nem rajongok a kaporért, és csak módjával használom az ételek ízesítéséhez, de most kedvet kaptam hozzá.

Elkészítés: 20 perc

Hozzávalók (2 személyre):

125 g zsírszegény tehéntúró
3 ek. natúr joghurt
1/2 ek. apróra vágott friss/fagyasztott kapor
2-3 levél friss/fagyasztott medvehagyma 
mogyorónyi vöröshagyma
só, bors
füstölt szalonna
+
tészta

Főzzük ki a tésztát a csomagoláson lévő útmutató alapján. Közben egy serpenyőben pirítsuk le zsírjára a szalonna csíkokat. Keverjük össze a túrót a joghurttal, majd adjuk hozzá a lereszelt vöröshagymát, és az apróra vágott kaprot, valamint a medvehagymát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A leszúrt tésztát keverjük össze a túróval, majd tálaláskor szórjuk meg a tetejét sült szalonnával.

Jó étvágyat!
Tipp:

Vöröshagyma helyett lehet használni újhagymát, vagy metélőhagymát is.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések