Kakukkfüves almával sült nyúl

Újból az a bizonyos nyúl. Mindenki szereti simogatni, de enni már annál kevesebben. A nyúlhús igen ízletes, sokkal karakteresebb ízzel rendelkezik, mint a csirke-, vagy a pulykahús. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Előkészítés: 15 perc, sütés: 40 perc

Hozzávalók:

1-1,5 kg nyúl gerinc és/vagy comb
2 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
só, bors
nagy csipet kakukkfű
egy ág friss rozmaring
2 alma
füstölt szalonna

Mossuk meg a húst, és csepegtessük le. Irdaljuk be a húsokat, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tegyük kiolajozott tepsibe, vagy alufólia tálcára. Vágjuk fel apróra a fokhagymát és a rozmaring leveleket, és szórjuk meg vele a húsunkat. Ügyeljünk arra, hogy ahol bevágtuk a húst oda is kerüljön. Vágjuk cikkekre a hagymát és az almát, majd szórjuk a húsra. Szórjuk meg kakukkfűvel, és minden egyes húsra fektessünk egy szelet szalonnát.


Előmelegített 200 °C-os (légkeverésen 180 °C) sütőben körülbelül 40 percig sütjük. Félidőben érdemes meglocsolni a húsokat a kisült szafttal.

Jó étvágyat!

Tipp:

Szeretek alufóliából tálcát készíteni, és azt beletenni a tepsibe. Így kevesebbet kell súrolni, és időt is spórolok magamnak.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések