Sajtos-tejfölös pulykamell tavaszi vegyes salátával

Tombol a tavasz, és jön a nyár. Egyre több hazai, friss zöldséget tudunk beszerezni. Ha tehetjük nézzünk körbe a közeli piacon, és vásároljunk be zöldségekből.

Előkészítés: 15 perc, sütés: kb. 30-40 perc

Hozzávalók:

Pulykához:
0,5 kg pulykamell (Helyette csirkemellet is használhatunk.)
3 dl tejföl
Gouda sajt és füstölt trappista sajt (Sajtokat lehet ízlés szerint változtatni, kombinálni.)


Salátához:
1 csokor retek
3-4 paradicsom
egy kis csokor medvehagyma
2 szél újhagyma
1,5 tk. balzsamecet
1 tk. oliva olaj
1/2 citrom lazán kifacsart leve
nagy csipet só
csipet bors

Szeleteljük fel a pulykamellet, és klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Vajazzunk ki egy tepsit, majd fektessük bele a pulykamell szeleteket úgy, hogy a szeletek összeérjenek. Kenjük meg jó vastagon tejföllel, majd szórjuk meg az előre lereszelt sajtokkal. Takarjuk le alufóliával, és előmelegített 180 °C-os sütőben 10-15 percig sütjük, majd fedő nélkül,addig míg szépen megpirul a sajt.Miközben sül a pulyka készítsük el a salátánkat.
Egy tálban keverjük össze az öntet hozzávalóit, majd vágjuk össze a zöldségeinket, és forgassuk össze az öntettel.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések