Csokihabos kehely gyümölccsel

Ha szeretnénk magunkat, vagy családunkat egy kis édességgel meglepni, de már unjuk a gesztenyepürét, akkor ez a tökéletes édesség! Tényleg csak pár perccel kerül többe elkészíteni, mintha lereszelnénk egy gesztenyepüré kockát!

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók:

3-4 dl habtejszín
100 g étcsokoládé
100 g fehér csokoládé
2 ek. margarin, vagy olaj
zabkeksz
eper és banán (bármilyen gyümölcs használható ízlés szerint, de érdemes savanykásabbat választani.)

Olvasszuk meg az étcsokoládét és a fehér csokoládét 1-1 kanál margarinnal, vagy olajjal a mikróban, vagy gőz felett. (Ha mikróban olvasztjuk meg a csokoládékat, akkor is meg kell közben keverni.) Amíg várunk, hogy lehűljenek az olvasztott csokik, addig verjük kemény habbá a hideg tejszínt. Osszuk ketté a tejszínhabot , és keverjük az egyik felét össze az étcsokoládéval, a másikat a fehérrel.

Poharak aljába morzsoljunk bele egy-két zabkekszet, majd következik egy réteg étcsokis hab (mousse), majd a gyümölcsök, újabb réteg zabkeksz és egy réteg fehér csoki mousse. Addig rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók.


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések