Fehér csokoládés mini torták

A mostani blogbejegyzés témáját adó recept igen nagy sikert aratott a Szegedi Borfesztiválra kilátogató baráti társaság körében.

Előkészítés: 5 perc, elkészítés: 15 perc

Hozzávalók (12-14 tortához - muffin forma méretétől függően):

"Tésztához":

3/4 bögre darált háztartási keksz
3-4 összetört zabkeksz
kb. 8-10 dkg olvasztott vaj
2 ek. porcukor

Krémhez:

250 g mascarpone
2 dl 30%-os habtejszín
200 g fehér csokoládé
1 vanília rúd
2 ek. vaj

Tegyünk egy muffin forma minden egyes lyukába egy-egy muffin papírt. Keverjük össze egy tálban a "tészta" hozzávalóit. Akkor jó az állaga, ha könnyen összetapad. 


Oszlassuk el a papírokban a kekszmorzsánkat, majd jól nyomkodjuk le a forma aljába. Amíg elkészítjük a krémet, addig tegyük be a hűtőbe, hogy összeálljon.



A krémhez először gőz felett olvasszuk meg a csokoládét a vajjal, majd tegyük félre kihűlni. Amíg hűl a fehér csokoládé, addig verjük kemény habbá a tejszínhabot. Akkor jó az állaga, ha a habverő "csúcsot" húz a habból. A langyos csokoládét keverjük össze alaposan a mascarponéval, és egy vanília kikapart belsejével, majd adjuk hozzá a tejszínt, és óvatosan forgassuk egybe a krémet. Osszuk szét a kekszek tetején, és rakjuk hűtőbe legalább 3-4 órára, vagy akár egész éjszakára.
Eperrel, vagy más bogyós gyümölccsel tálalhatjuk, esetleg citromkrémet tehetünk a tetejére. (A citromkrém receptje az alábbi linken érhető el: http://gasztroalom.blogspot.com/2012/05/citromkrem-lemon-curd.html)

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések