Rántott máj egy kicsit másképp

Manapság a csapból is az élőflóra, és a rostok folynak. Segítik az emésztést, javítják a közérzetet,...
Az ételek rost tartalma valóban igen fontos a megfelelő emésztéshez. A most következő rántott máj is a "rost" jegyében született.

Előkészítés: 20 perc, sütés: 8-10 perc

Hozzávalók:

nyúl-, vagy csirkemáj
liszt
egész tojás
zsemlemorzsa
tönkölybúza korpa
szezámmag
napraforgóolaj a sütéshez

Tisztítsuk és mossuk meg a májat, majd csepegtessük le. Vegyünk elő három tálat. Az egyikbe megy a liszt, másodikba a felvert tojások, melyeket egy kevés sóval izésítünk. Végül, de nem utolsó sorban a harmadik tálban keverjük össze körülbelül fele-fele arányban a zsemlemorzsát és a korpát, majd keverjünk hozzá még egy kevés szezámmagot.
Bő, forró olajban mindkét oldalát pár percig sütjük.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések