Juhtúrós medvehagyma pestoval töltött kosárkák


Egy újabb kitűnő módja a maradék pesto eltüntetésének. Az alap ötlet Tikétől, egyik kedves barátomtól származik, én ezt fejlesztettem tovább.

Előkészítés: 10 perc, sütés: 20 perc

Hozzávalók (12 normál, 24 kisebb kosárka):

10-15 dkg juhtúró
csomag leveles tészta
1 egész felvert tojás
reszelt füstölt sajt

Pesto alaprecept:
1 csokor medvehagyma
fél citrom leve
3/4 tk. só
3 ek. darált vagy tört dió
4-5 ek. olivaolaj
2 gerezd fokhagyma

A tojást keverjük össze 3-4 ek. pestoval és a juhtúróval. Olajozzuk ki a muffin sütőformánkat. Pogácsaszaggató vagy egy pohár segítségével akkora darabokat szaggassunk a tésztából, ami egy kicsivel nagyobb, mint a muffin formánk egy lyuka. Béleljük ki a formákat, majd töltsük meg a kosárkákat és szórjuk meg a tetejüket sajttal. 180 °C-os sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések