Túrós – mascarponés narancstorta


Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető torta, ami ráadásul még sütést sem igényel. Erről a receptről csak azt kell tudni, hogy a főkóstolóm mellett, én is imádom a túrót!! :)

Hozzávalók:

Tésztához:

20-25 dkg darált keksz
1-2 ek kakaópor
5-10 dkg porcukor
negyed-fél rum aroma
narancs reszelt héja
20-25 dkg olvasztott margarin vagy vaj
kb 2 dl forralt tej

Krémhez:

250 g túró
250 g mascarpone
2 dl habtejszín
porcukor
egy narancs héja és leve
lapzselatin


Tészta elkészítése igen egyszerű. A tej kivételével minden hozzávalót beleteszünk egy tálba és összekeverjük, majd a tejet apránként adagoljuk hozzá, amíg a massza össze nem áll. /Itt érdemes bepiszkolni a kezünket, és jól összegyúrni, majd megenni, ami a kezünkre ragadt, mert hát úgy fontos, hogy elég édes legyen vagy rumos!! ;) / Ha ezzel megvagyunk egy 26 cm-es kerek lecsatolható szélű tortaformának az aljában egyenletesen szétnyomkodjuk. /Lecsatolható karimájú formával könnyebb megküzdeni, ha már az elfogyasztásnál járunk! :) /

A krém elkészítése már egy kicsit bonyolultabb, de ne kell megijedni!!
Tegyük fel a tejet melegedni, ha felforrt tegyük félre és hagyjuk kihűlni. A Krémhez egy narancs reszelt héját keverjük el a mascarponéval és a túróval, tegyünk hozzá 2-3 evőkanál porcukrot, valamint a narancs lazán kifacsart levét. Robotgéppel dolgozzuk el krémesre. / Ügyeljünk arra, hogy ne tegyünk bele túl sok narancslét, mert akkor híg lesz a krémünk. / Ha ezzel megvagyunk, verjük kemény habbá a habtejszínt robotgéppel vagy kézi habverővel, közben adagoljunk hozzá egy kevés porcukrot /Fontos, hogy a tejszín hideg legyen, mert különben nem kapunk elég kemény habot./
Én személy szerint nem szeretem a túl édes krémeket, de aki édesebben szereti, az nyugodtan tegyen bele több cukrot. Érdemes közben kóstolgatni, mert a túl édes dolgokon elég nehéz segíteni! :P
Ennyi krémhez szükség lesz az egész zacskó lapzselatinra. A zacskón lévő utasítás szerint járjunk el az elkészítésében. Én először kevés vízben beáztatom a lapzselatint, majd kinyomkodóm és a mikróban előre felmelegített vízben elkeverem. Majd a robotgéppel eldolgozom a túrós krémmel. Végül a tejszínhabot is óvatosan hozzákeverem, hogy laza krémet kapjak.
A tészta tetején elosztjuk a kész krémünket és narancsgerezdekkel díszítjük, vagy nem ezt mindenkinek a saját ízlésére bízom. A tortát érdemes egy egész estére a hűtőbe tenni, hogy a krém jól megdermedjen, és szépen szelhető legyen.
Remélem mindenkinek ízleni fog!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések