Almás-diós sütemény fahéjjal


Almás-fahéjas sütemények, teák hallatán az embernek a téli, lelket és testet melengető ízek, illatok ugranak be először. Ilyen borús tavaszi estéken, mikor valami kis lélekmelengető édességre vágyom, gyakran csinálok fahéjas süteményeket, pláne ha még van egy kis alma is a spájzban! :)

Előkészítés: 10 perc, sütés: 35 perc

Hozzávalók:

1 bögre (2,5 dl) finomliszt
1/3 bögre darált dió
2 db alma reszelve
½  sütőpor
2 db tojás
1 vaníliás cukor
1/3 bögre cukor
1 dl tej
csapott tk. őrölt fahéj
+ alma díszítéshez

Keverjük össze a hozzávalókat, először a „szárazakat”, majd adjuk hozzá a „nedveseket”. Ha jól összedolgoztuk, akkor egy előre kivajazott és kilisztezett 23-26 centiméteres formába öntjük. Tetejét vékonyra szeletelt almával díszítjük, majd egy kevés fahéjas cukorral megszórjuk a tetejét, és előmelegített 180°C (160 °C légkeverésen) sütőben körülbelül 35 perc alatt készre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne száradjon ki a tészta, mert még sütés után is sül egy kicsit magában.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések