Juhtúrós medvehagyma pestoval töltött pulykamell szalonnával

Unjuk már a medvehagyma pestos tésztát? Itt egy kitűnő alternatíva a maradék eltüntetéséhez.


Előkészítés: 20 perc, sütés: 45-50 perc

Hozzávalók:

10-15 dkg juhtúró
friss bors, só
vékonyra szeletelt füstölt szalonna, vagy bacon
70 dkg pulykamell

Pesto alaprecept:
1 csokor medvehagyma
fél citrom leve
3/4 tk. só
3 ek. darált vagy tört dió
4-5 ek. olivaolaj
2 gerezd fokhagyma

Szeljünk dupla szeleteket a pulykamellünkből, majd klopfoljuk ki. Finoman sózzuk, borsozzuk. Ügyeljünk arra, hogy a szalonna, a pesto és a juhtúró is sós! Keverjünk össze azonos mennyiségű pestot és juhtúrót. Beborítjuk a szalonna szeletekkel a húsunkat és megkenjük a juhtúrós pestoval. A hús szélétől 1-2 centire ne kerüljön a töltelékből. A hús két végét hajtsuk be (hosszabbik oldala) és tekerjük fel, mint a töltött káposztát. Tűzzük össze pár hústűvel vagy fogpiszkálóval. Tegyük kiolajozott tepsibe, és csurgassunk rá egy kevés olivaolajat. Alufóliával lefedve pároljuk 15-20 percig 180 °C-os sütőben, majd alufólia nélkül addig sütjük, míg megpirul a teteje. Miközben sül, locsoljuk meg szaftjával a húst. Én krumplipürével tálaltam, és megszórtam friss lilahagymával.

Tipp:

Ha „dupla szeletet” készítünk, akkor az első vágásnál ne vágjuk be végig a húst, csak a másodiknál. Az így kapott szeletek nagyobbak lesznek és könnyebb is betölteni.
Ha valakinek túl erőteljes ízű a juhtúró, akkor helyettesítheti kevert túróval. A piacokon könnyen beszerezhetünk ilyen juh-, és tehéntúró keverékéből álló friss túrót.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések