Túrós – mascarponés narancstorta
Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető torta, ami ráadásul még sütést sem igényel. Erről a receptről csak azt kell tudni, hogy a főkóstolóm mellett, én is imádom a túrót!! :)
Hozzávalók:
Tésztához:
20-25 dkg
darált keksz
1-2 ek
kakaópor
5-10 dkg
porcukor
negyed-fél
rum aroma
narancs
reszelt héja
20-25 dkg
olvasztott margarin vagy vaj
kb 2 dl forralt tej
Krémhez:
250 g túró
250 g
mascarpone
2 dl
habtejszín
porcukor
egy narancs
héja és leve
lapzselatin
Tészta elkészítése igen egyszerű. A tej kivételével minden
hozzávalót beleteszünk egy tálba és összekeverjük, majd a tejet apránként
adagoljuk hozzá, amíg a massza össze nem áll. /Itt érdemes bepiszkolni a
kezünket, és jól összegyúrni, majd megenni, ami a kezünkre ragadt, mert hát úgy
fontos, hogy elég édes legyen vagy rumos!! ;) / Ha ezzel megvagyunk egy 26
cm-es kerek lecsatolható szélű tortaformának az aljában egyenletesen
szétnyomkodjuk. /Lecsatolható karimájú formával könnyebb megküzdeni, ha már az
elfogyasztásnál járunk! :) /
A krém elkészítése már egy kicsit bonyolultabb, de ne kell
megijedni!!
Tegyük fel a tejet melegedni, ha felforrt tegyük félre és
hagyjuk kihűlni. A Krémhez egy narancs reszelt héját keverjük el a
mascarponéval és a túróval, tegyünk hozzá 2-3 evőkanál porcukrot, valamint a
narancs lazán kifacsart levét. Robotgéppel dolgozzuk el krémesre. / Ügyeljünk
arra, hogy ne tegyünk bele túl sok narancslét, mert akkor híg lesz a krémünk. /
Ha ezzel megvagyunk, verjük kemény habbá a habtejszínt robotgéppel vagy kézi
habverővel, közben adagoljunk hozzá egy kevés porcukrot /Fontos, hogy a tejszín
hideg legyen, mert különben nem kapunk elég kemény habot./
Én személy szerint nem szeretem a túl édes krémeket, de aki
édesebben szereti, az nyugodtan tegyen bele több cukrot. Érdemes közben
kóstolgatni, mert a túl édes dolgokon elég nehéz segíteni! :P
Ennyi krémhez szükség lesz az egész zacskó lapzselatinra. A
zacskón lévő utasítás szerint járjunk el az elkészítésében. Én először kevés
vízben beáztatom a lapzselatint, majd kinyomkodóm és a mikróban előre
felmelegített vízben elkeverem. Majd a robotgéppel eldolgozom a túrós krémmel.
Végül a tejszínhabot is óvatosan hozzákeverem, hogy laza krémet kapjak.
A tészta tetején elosztjuk a kész krémünket és
narancsgerezdekkel díszítjük, vagy nem ezt mindenkinek a saját ízlésére bízom.
A tortát érdemes egy egész estére a hűtőbe tenni, hogy a krém jól megdermedjen,
és szépen szelhető legyen.
Remélem mindenkinek ízleni fog!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése