Májjal - medvehagymával töltött "malacka"
Félreértések elkerülése érdekében, nem szopós malacot vágtunk a hétvégén, csak egy kis nyúl hasfalat töltöttünk meg. :P Kis koromban, nővéremmel kereszteltük el a töltött nyúl dagadót "malackának", mert kisütve hasonlított egy kis kövér malacra! :P Nyúlhúst elég kevesen fogyasztanak rendszeresen, pedig kitűnő és ízletes alternatívája lehet a csirkének, vagy pulykának. Nem elhanyagolható tény, hogy ez az egyik legegészségesebb húsunk!
Előkészítés: 10 perc, sütés: kb. 15 perc
Hozzávalók:
6-8 db nyúl hasfal (dagadó)
kis csokor medvehagyma
2 szelet füstölt szalonna
2 db nyúlmáj (lehet csirke is)
só, bors
Mossuk meg a húsunkat, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és egy hústűvel, vagy fogpiszkálóval tűzzük össze az egyik felét, hogy be tudjuk tölteni.
Vágjuk fel apróra a medvehagymát, majd csíkozzuk fel a szalonnát, és egy darabka májjal együtt töltsük meg a hasfalainkat.
Tűzzük össze a másik felét is, hogy egy "háromszöget kapjunk". Bő, forró olajban süssük szép pirosra.
Jó étvágyat!!! |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése