Almás-diós sütemény fahéjjal
Almás-fahéjas sütemények, teák hallatán az embernek a téli,
lelket és testet melengető ízek, illatok ugranak be először. Ilyen borús
tavaszi estéken, mikor valami kis lélekmelengető édességre vágyom, gyakran
csinálok fahéjas süteményeket, pláne ha még van egy kis alma is a spájzban! :)
Előkészítés: 10 perc, sütés: 35 perc
Hozzávalók:
1 bögre (2,5
dl) finomliszt
1/3 bögre
darált dió
2 db alma
reszelve
½ sütőpor
2 db tojás
1 vaníliás
cukor
1/3 bögre
cukor
1 dl tej
csapott tk.
őrölt fahéj
+ alma díszítéshez
Keverjük össze a hozzávalókat, először a „szárazakat”, majd
adjuk hozzá a „nedveseket”. Ha jól összedolgoztuk, akkor egy előre kivajazott
és kilisztezett 23-26 centiméteres formába öntjük. Tetejét vékonyra szeletelt
almával díszítjük, majd egy kevés fahéjas cukorral megszórjuk a tetejét, és
előmelegített 180°C (160 °C légkeverésen) sütőben körülbelül 35
perc alatt készre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne száradjon ki a tészta, mert
még sütés után is sül egy kicsit magában.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése