Zabos túrós morzsás pite / Oaty Curd Crumble Pie

Valami egészséges édességre vágytam az éjjel, így kb 15 perc alatt ezt a túrós zabos pitét sikerült összedobnom. Remélem nektek is elnyeri majd a tetszéseteket. :)
I was craving for some healthy sweets at night soooo I made this curd crumble pie within 15 minutes. I hope that you all will like it. :)



Előkészítés/preparation 15 perc/mins, sütés/baking ~30-40 perc/mins 180 °C-ra előmelegített sütőben / preheated oven (180 °C)

Hozzávalók (kb 23-25 centis formához - 10-12 szelet) / Ingredients (approx 23-25 cm pie pan or rounded shaped removable bottom baking pan) - 10-12 slices):

Pite tészta/ Pie crust
150g zabliszt / 150g oat flour
50g finomliszt vagy fehér tönköly liszt / 50g plane flour or white spelt flour
100g vaj / 100g butter
50g eritrit / 50g erythritol
20g barna cukor (opcionális) / 20g brown sugar (You can replace it with erythritol or other sweetener)
1/2 tk. szódabikarbóna / 1/2 tsp baking soda
1 egész tojás / 1 whole egg
1-2 ek hideg víz / 1-2 tbls cold water
+2-3 ek. zabpehely a morzsához / 2-3 tbls oat flakes for the cruble

Töltelék/Filling
250 g túró / 250g curd
2 ek. tejföl / 2 tbls sour cream
1 ek. barna cukor / 1 tbls brown sugar
Eritrit ízlés szerint / erythritol to taste
1 ek. citromlé / 1 tbls lemon juice
1 egész tojás / 1 whole egg

+ bogyós gyümölcsök a tetejére (én jostát használtam) / some berries (I used jostaberries.)

Tészta száraz hozzávalóit gyorsan dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá a tojást (én konyhai robotgépet használok erre a célra). Ha szükséges adjunk hozzá egy kevés hideg vizet, hogy ne legyen morzsalékos. Eritrit ízérért nagy mennyiségben nem rajongok és a egy kevés cukor még nem ördögtől való. :) Nem mellesleg kellemes ízt is kölcsönöz neki a barna cukor. Felezzük el a tésztát és nyújtsuk ki az egyik felét, majd igazítsuk bele a piteformára a nyújtófa segítségével. A másik feléhez keverjük hozzá a zabpelyhet és mindkettőt tegyük hűtőbe legalább 10-15 percre, vagy amíg megszilárdul.
For the pie crust mix all of the dry ingredients until combined, then add the whole egg to the mixture (I use a food processor for this). If needed add cold water in small portions until the pastry is not crumbly. I don't like the flavour of erythritol in big portions that why I used a small amount of brown sugar aside of erythritol. A little sugar is not from the devil and gives good flavours to the dessert. Gather into a ball then roll out the one half of the pastry into a circle and transfer to a pie pan and refrigerate it. Mix the other part of the pastry with the oat flakes and refrigerate for about 10-15 mins or until firm.



A töltelék hozzávalóit keverjük össze. Majd a egyenletesen oszlassuk el a tészta tetején és szórjuk meg a gyümölcsökkel (ha fagyott nem kell kiolvasztani). Végül morzsoljuk rá a tészta másik felét előmelegített sütőben süssük körülbelül 30-40 percig (180 °C).
Mix all of the ingredients of the filling then pour it onto the pie crust. Sprinkle with the berries (In the case of frozen fruits, you do not have to defrost them before usage.) and crumble the oaty pastry onto the top. Bake for about 30-40 minutes in a preheated oven (180 °C).





Jó étvágyat! :) Enjoy Your Meal! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések