Juhtúrós medvehagyma pestoval töltött pulykamell szalonnával
Unjuk már a medvehagyma pestos tésztát? Itt egy kitűnő
alternatíva a maradék eltüntetéséhez.
Előkészítés: 20 perc, sütés: 45-50 perc
Hozzávalók:
10-15 dkg
juhtúró
friss bors,
só
vékonyra szeletelt
füstölt szalonna, vagy bacon
70 dkg
pulykamell
Pesto
alaprecept:
1 csokor
medvehagyma
fél citrom
leve
3/4 tk. só
3 ek. darált
vagy tört dió
4-5 ek.
olivaolaj
2 gerezd fokhagyma
Szeljünk dupla szeleteket a pulykamellünkből, majd
klopfoljuk ki. Finoman sózzuk, borsozzuk. Ügyeljünk arra, hogy a szalonna, a
pesto és a juhtúró is sós! Keverjünk össze azonos mennyiségű pestot és
juhtúrót. Beborítjuk a szalonna szeletekkel a húsunkat és megkenjük a juhtúrós
pestoval. A hús szélétől 1-2 centire ne kerüljön a töltelékből. A hús két végét
hajtsuk be (hosszabbik oldala) és tekerjük fel, mint a töltött káposztát.
Tűzzük össze pár hústűvel vagy fogpiszkálóval. Tegyük kiolajozott tepsibe, és
csurgassunk rá egy kevés olivaolajat. Alufóliával lefedve pároljuk 15-20 percig
180 °C-os
sütőben, majd alufólia nélkül addig sütjük, míg megpirul a teteje. Miközben sül,
locsoljuk meg szaftjával a húst. Én krumplipürével tálaltam, és megszórtam
friss lilahagymával.
Tipp:
Ha „dupla szeletet” készítünk, akkor az első vágásnál ne
vágjuk be végig a húst, csak a másodiknál. Az így kapott szeletek nagyobbak
lesznek és könnyebb is betölteni.
Ha valakinek túl erőteljes ízű a juhtúró, akkor
helyettesítheti kevert túróval. A piacokon könnyen beszerezhetünk ilyen juh-,
és tehéntúró keverékéből álló friss túrót.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése