Juhtúrós medvehagyma pestoval töltött kosárkák
Egy újabb kitűnő módja a maradék pesto eltüntetésének. Az
alap ötlet Tikétől, egyik kedves barátomtól származik, én ezt fejlesztettem
tovább.
Előkészítés: 10 perc, sütés: 20 perc
Hozzávalók (12 normál, 24 kisebb kosárka):
10-15 dkg
juhtúró
csomag
leveles tészta
1 egész
felvert tojás
reszelt
füstölt sajt
Pesto
alaprecept:
1 csokor
medvehagyma
fél citrom
leve
3/4 tk. só
3 ek. darált
vagy tört dió
4-5 ek.
olivaolaj
2 gerezd fokhagyma
A tojást keverjük össze 3-4 ek. pestoval és a juhtúróval. Olajozzuk
ki a muffin sütőformánkat. Pogácsaszaggató vagy egy pohár segítségével akkora
darabokat szaggassunk a tésztából, ami egy kicsivel nagyobb, mint a muffin
formánk egy lyuka. Béleljük ki a formákat, majd töltsük meg a kosárkákat és
szórjuk meg a tetejüket sajttal. 180 °C-os
sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése