Ribizlis muffin Nutellával

Először is szeretnék minden kedves olvasótól elnézést kérni a nagy kihagyás miatt. Költözés volt az elmúlt hetekben, és csak mostanra rendeződtek az állapotok. Engesztelésként az egyik legutóbbi muffin receptemet osztanám meg, amit apák napjára készítettem.


Előkészítés: 10 perc; sütés: 18-22 perc

Hozzávalók (12 muffin):

1 1/4 bögre /2,5 dl/  finomliszt (BL55)
1/3 bögre kristálycukor
1-2 vaníliás cukor (házi esetén lehet csak azzal készíteni)
2 ek. cukrozatlan kakaópor
1/2 sütőpor
1 egész tojás
kb. 1/3 bögre tej
4 ek. olaj
10-15 dkg piros ribizli
+
Nutella

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (légkeverésen 160°C). Egy keverőtálban keverjük össze a "száraz " hozzávalókat.



Majd jöhet a tej, az olaj és a tojás. Keverjük csomómentesre, majd adjuk hozzá a finoman belisztezett, megtisztított, és megmosott piros ribizlit. A tészta felét osszuk szét muffin papírokba, vagy kiolajozott lyukakba. Tegyünk a közepébe egy kis kanál nutellát, majd fedjük be a maradék tésztával.


Sütőtől függően körülbelül 18-22 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

Tipp: 

Ha belisztezzük a gyümölcsöket, amiket a muffinba teszünk, akkor nem süllyednek le olyan könnyen a tészta aljára.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések