Citromkrémmel töltött kakaós muffin

A citromkrémet nem kell bemutatnom azoknak, akik nyomon követik mi is történik a konyhám tájékán. Azoknak akik esetleg most kapcsolódnának be, itt a link ahol megismerkedhetnek az elkészítésével:

Előkészítés: 10 perc; sütés: 18-22 perc

Hozzávalók (12 muffin):

1 bögre /2,5 dl/  finomliszt (BL55)
1/4 bögre zabpehely
1/3 bögre kristálycukor
1-2 vaníliás cukor (házi esetén lehet csak azzal készíteni)
2 ek. cukrozatlan kakaópor
1/2 sütőpor
1 egész tojás
kb. 1/3 bögre tej
4 ek. napraforgó olaj
+
citromkrém

Olajozzuk ki a muffin formákat, vagy béleljük ki papírral. Először keverjük össze a "száraz" hozzávalókat.


Ezt követően adjuk hozzá a tejet, és a tojást, majd dolgozzuk jól össze.


A tészta felét osszuk szét egyenletesen a lyukakban, és tegyünk a tészta közepére egy-egy teáskanál citromkrémet.


A tészta másik felét úgy osszuk szét a formákban, hogy befedje a citromkrémet. Előmelegített 180 °C-os (légkeverésen 160°C) sütőben 18-22 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések