Bazsalikomos zöld pesto

Egy korábbi bejegyzésben már esett szó a medvehagyma pesto elkészítéséről. A most következő zöld pestot, leggyakrabban bazsalikomból készítik. Ahogy azt már megszokhatta a kedves olvasó, ez a recept is eltér a tradicionális változattól, melyhez nehezen, vagy drágán beszerezhető alapanyagokat is használnunk kell (például fenyőmagot).

Előkészítés:  5 perc, elkészítés 2 perc

Hozzávalók:

1 nagy csokor friss bazsalikom
2 ek. darált dió
2 ek. oliva olaj
2 gerezd reszelt fokhagyma
1 ek. citromlé
1 csapot tk. só
bors
1 közepes paradicsom
reszelt parmezán, vagy öreg pepato sajt

Mossuk meg a paradicsomot és a bazsalikom leveleket. Hámozzuk meg a paradicsomot, és aprítsuk bele egy turmixgépbe, majd jöhet a bazsalikom és a citromlé. Jól pépesítsük össze, és adjuk hozzá a többi hozzávalót. Turmixoljuk össze, amíg minden hozzávaló jól el nem vegyül.
Érdemesebb felhasználás előtt pár órával elkészíteni, hogy összeérjenek az ízek.

Hűtőben pár napig tárolható.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések