Tonhalas tészta

Villámgyors, és nem utolsó sorban még finom is!!!!! Húsz perc alatt kész a finom ebéd, vagy vacsora.

Előkészítés: 5 perc, főzés: 15 perc

Hozzávalók (2 személyre):

tészta igény szerint
1 konzerv tonhal (olajos vagy saját lében)
2-3 dl passzirozott paradicsom 
2 gerezd fokhagyma
kis csokor petrezselyem zöld
csipet rozmaring (ha friss, akkor kevesebbet tegyünk az ételbe)
1,5 tk. oreganó
1 tk. bazsalikom
1/4 tk. pirospaprika
pár csepp citromlé
só, bors
sajt tálaláshoz

Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található leírás alapján. Amíg fő a tészta csepegtessük le a tonhalat. Serpenyőbe tegyünk egy kevés olajat (,ha olajos tonhalat használunk lehet a levének egy részét használni) és pirítsuk meg egy picit a tonhalat, majd adjuk hozzá az apróra vágott, vagy reszelt fokhagymát. Ha már érezzük a fokhagyma illatát, akkor hozzáadhatjuk a paradicsomot, a fűszereket, és a citromlevet. Forraljuk össze pár perc alatt. A kifőtt tésztához keverjük hozzá a kész szószt. Reszelt sajttal a tetején tálaljuk

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések