Spárgás és virslis vendégváró falatok

A spárga szezon végére még tartogattam egy receptet. Tökéletes választás lehet, ha az ember vendégségbe megy, vagy esetleg a vendéglátó szerepét tölti be. Ezt a mutatós, és nem mellesleg finom ropi/pogácsa alternatívát csak ajánlani tudom mindenkinek.

Előkészítés: 20-25 perc, sütés: 20-25 perc

Hozzávalók:

1 csomag friss leveles tészta
1 tojás
zöld spárga
virsli
15 dkg bacon szalonna
pesto (opcionális)
(Házi pesto receptje: http://gasztroalom.blogspot.hu/2012/06/bazsalikomos-zold-pesto.html)
só, cukor

Sózott, enyhén cukros forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt pároljuk meg a spárgát. (Ha nagyon zsenge, akkor 1-2 perc is elég.)


Vágjuk fel 5 x 5 centiméteres négyzetekre a leveles tésztát.  Felvert tojással kenjük meg.  Egy kevés pesto-t kanalazzunk a tészta közepére, majd egy negyed baconbe tekert spárgát, vagy virslit tegyünk bele átlósan. Hajtsuk össze a tésztát, és rakjuk egy sütőpapírral kibélelt, vagy kiolajozott tepsibe.



Kenjük meg a tetejüket egy kevés tojással, és előmelegített, 200 ºC-os (légkeverésen kb. 180 ºC) sütőben körülbelül 20-25 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

Tipp:

A spárga, illetve a virsli mellé még lehet tenni egy kevés reszelt sajtot is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések