Epres túrókrém

Újabb túrós édesség. :) Hát igen a túró a világ egyik legjobb találmánya. Figyelmeztetés!!! Veszélyesen laktató eme étek, kérem tanúsítsanak mértéket, ha tudnak, vagy akarnak!! :)

Elkészítés: 15-20 perc

Hozzávalók (4 főre):

zabkeksz
75 dkg túró
2 dl habtejszín (20-30%)
4-6 csapott ek. kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor vagy 2 csapott ek. házi vaníliás cukor
1 kg eper

Körülbelül 20-25 dkg epret pürésítsünk össze botmixerrel, vagy turmixgéppel. Adjuk hozzá a túrót, és alaposan dolgozzuk össze elektromos habverővel. A hideg tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük óvatosan a túrós krémhez.
Poharak/kelyhek aljába tegyünk egy kevés durvára tört zabkekszet, majd jöhet egy réteg eper, és végül egy réteg túrós krém. Ezt ismételjük addig amíg el nem fogynak a hozzávalók.

Jó étvágyat!

Tipp:

Zabkeksz helyett lehet használni babapiskótát is, de ebben az esetben tegyük a kész kelyheket  pár órára a hűtőbe, hogy megpuhuljanak a piskóták

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések