Tonhalas pestos calzone

Pizza egy kicsit másképp! A pizza tésztája esett át egy kisebb változtatáson. Ha nem igazán szeretjük a pizza szélét, mert ott nincs feltét, akkor érdemes egy kevés plusz fűszert, vagy ez esetben pestot keverni a tésztába.


Előkészítés: 1 óra, sütés: 20-25 perc


Hozzávalók:

Tésztához:
18-20 dkg finomliszt
2 x 0,5 dl víz vagy tej
1/4 friss vagy szárított élesztő
3 tk. zöld pesto (http://gasztroalom.blogspot.hu/2012/06/bazsalikomos-zold-pesto.html)
2 ek. oliva olaj

cukor

Töltelékhez:
passzírozott paradicsom
tonhal konzerv
bazsalikom
apróra vágott fokhagyma
vékonyra szeletelt lila hagyma
sajt
só, bors

Mérjük ki egy tálba a lisztet, majd csináljunk bele egy nagyobb lyukat, "krátert". Keverjük össze a langyos vízzel a cukrot és az élesztőt. Ezt a keveréket öntsük bele a liszt közepébe és takarjuk le egy konyharuhával. Tíz perc alatt futtassuk fel az élesztőt.




Adjuk hozzá a liszthez a többi hozzávalót és gyúrjunk belőle rugalmas, levegős tésztát. Akkor jó a tészta, ha már szépen elválik az edény falától. A folyadékot apránként kell a tésztához adagolni, hogy ne legyen túl ragacsos!!

Kelesszük a tésztát meleg helyen, 40-45 percig, majd gyúrjuk át még egyszer, és nyújtsuk ki. Kenjük meg a tészta egyik felét paradicsommal és szórjuk rá a  feltétet, és fűszert. Hajtsuk félbe, és kenjük meg egy kevés olajjal. Tegyük 200 ºC-os (légkeverésen 180 ºC-os) előmelegített sütőbe. Körülbelül 20-25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Tipp:


Ha a lisztet betesszük pár másodpercre a mikrohullámú sütőbe, akkor a meleg  hatására  hamarabb megkel a tészta. Élesztőt ne mikrózzuk!!!!!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések