Zöldségkrémleves zsályás fokhagymás nyúllal
Sütőtök mellett a leveles kelnek is szezonja van. Használjuk ki és tapasztaljuk meg, hogy a frankfurti levesen túl is van élet. :)
Leveshez
1 marék leveles kel, vagy kelkáposzta
3-4 szál sárgarépa
1 karalábé vagy kerékrépa
2 db közepes burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
3 babérlevél
1 nagyobb csipet őrölt kömény
1/2 ek. kókuszolaj
só
150 g natúr joghurt
Nyúlhoz
1 nyúlcomb és nyúlgerinc (csirke is lehet)
2 gerezd fokhagyma a nyúlhoz
1 nagy csipet szárított zsálya
1 ek. olívaolaj
só
Durván aprítsuk fel a megtisztított zöldségeket. Csontozzuk ki a nyúlcombot és a gerincet. A csontokat is adjuk a zöldségekhez. Kókuszolajon pirítsuk le a hozzávalókat, ....
....majd öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi. Adjuk hozzá a fűszereket és sózzuk ízlés szerint.
Közben kockázzuk fel a húst, majd keverjük össze a sóval, fokhagymával, zsályával és az olívaolajjal.
Hagyjuk állni legalább 15 percet, majd forró serpenyőben pirítsuk meg.
Ha a zöldségek megpuhultak vegyük ki a csontokat és a babérleveleket, majd turmixoljuk le annyi lével, hogy krémleves állagot kapjunk. Adjuk hozzá a joghurtot és pár másodperc alatt turmixoljuk össze a levest.
Jó étvágyat! :) |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése