Fetás balzsamecetes sült cékla
Céklát valaki vagy imádja, vagy utálja. Középút nagyon nem létezik a tapasztalataim alapján. A mostani előétellel szeretném a hitetleneket megtéríteni, mert a cékla igen is lehet különleges és ízletes. A sütőben sült cékla kellemesen édeskés karaktert kap, mely jól harmonizál a fetasajt sósságával. Hozzá egy üde Olaszrizlinget vagy Rizlingszilvánit ajánlanék.
Előkészítés 10 perc, sütés ~40 perc (180-200 °C)
Hozzávalók:
350-400 g meghámozott, felkockázott cékla
1 ek. olívaolaj
1/2 ek. méz
2 ek. balzsamecet
1 gerezd reszelt fokhagyma
nagy csipet rozmaring
só, bors
5 dkg fetasajt
kis marék durván összetört dió
friss petrezselyem a tálaláshoz
Tapadásmentes serpenyőben egy kevés olívaolajjal karamellízaljuk meg a mézet.
Adjuk hozzá a céklát és a balzsamecetet. Sózzuk, borsozzuk és pároljuk össze 2-3 perc alatt. Adjuk hozza a fokhagymát és a rozmaringot, ...
... majd pár perc párolás után előmelegített sütőben süssük meg a céklánkat. Közben egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a diót.
Fetasajttal, dióval és friss petrezselyemmel tálaljuk.
Jó étvágyat! :) |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése