Sült zödségek joghurtos mártogatóssal
Van élet a pattogatott kukoricán és chipsen túl. Ha nassolhatnékunk támad, vagy filmeznénk, esetleg vendégeket várunk, akkor ez a recept tökéletes egészséges alternatíva lehet.
Előkészítés ~10 perc, sütés ~20 perc (~180-200 °C)
Hozzávalók:
Zöldségekhez
sárgarépa
petrezselyemgyökér
paszternák
kerékrépa (tarlórépa)
só, csipet barna cukor
2-3 ek. olívaolaj
Mártogatóshoz
100 g cottage cheese (zsírszegény)
100 g natúr joghurt
1 kis fej lila hagyma apróra vágva
1-2 gerezd reszelt fokhagyma
só, bors
petrezselyemzöld díszítéshez
Hámozzuk meg, majd szeleteljük fel hasábokra a zöldségeket. Helyezzük egy tepsibe. Keverjük össze egy csipet barna cukorral, ízlés szerinti mennyiségű sóval és olívaolajjal.
Előmelegített sütőben addig süssük, míg kicsit megpirulnak a zöldségek. Félidőben forgassuk át a zöldségeket.
Amíg sülnek a zöldségek keverjük ki a mártogatóst.
Jó étvágyat! :) |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése