Vegán epres panna cotta
Ez a recept minden vegán és diétázó ember álma, ami glutén és laktózmentes is egyben.
Előkészítés 10 perc, elkészítés 2x2 perc
Hozzávalók (4 kisebb adag esetén 40 kcal/adag)
4 ek. eperpüré
2 tk. zselatin fix
3 dl mandulatej
2-3 ek. nyírfacukor vagy édesítő ízlés szerint
1 db vaníliarúd
2 ek. zselatin fix
Epret pürésítsük, majd keverjük össze a zselatinnal. Egy-egy kanállal tegyünk a poharak aljába. Tegyünk hűtőbe dermedni. /Ha ferdén pakoljuk be a hűtőbe, akkor egy kis csavart is tehetünk a kinézetébe./
A mandulatejbe keverjük bele a xilitet és a vaníliarúd kikapart belsejét a rúddal együtt. Melegítsük forráspontig, majd hadjuk kihűlni és szűrjük le.
Keverjük csomómentesre a zselatin fixxel, és osszuk el a poharakban. Hűtőben vagy fagyasztóban dermesszük meg a mandulatejes réteget is.
Jó étvágyat! :) |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése