Kapros túrós tészta
Mindenki ismeri a túrós tésztát, valaki sósan, más édesen szereti. Én az előbbi csoportba tartozom. Eredetileg is túrós tészta lett volna a mai menü, de gondoltam kicsit meg kellene bolondítani valamivel. Itt jött a képbe kolléganőm, akinek jóvoltából egy nagyobb adag kaporhoz sikerült hozzájutnom. Bevallom nem rajongok a kaporért, és csak módjával használom az ételek ízesítéséhez, de most kedvet kaptam hozzá.
Elkészítés: 20 perc
Hozzávalók (2 személyre):
125 g zsírszegény tehéntúró
3 ek. natúr joghurt
1/2 ek. apróra vágott friss/fagyasztott kapor
2-3 levél friss/fagyasztott medvehagyma
mogyorónyi vöröshagyma
só, bors
füstölt szalonna
+
tészta
Főzzük ki a tésztát a csomagoláson lévő útmutató alapján. Közben egy serpenyőben pirítsuk le zsírjára a szalonna csíkokat. Keverjük össze a túrót a joghurttal, majd adjuk hozzá a lereszelt vöröshagymát, és az apróra vágott kaprot, valamint a medvehagymát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A leszúrt tésztát keverjük össze a túróval, majd tálaláskor szórjuk meg a tetejét sült szalonnával.
Tipp:
Vöröshagyma helyett lehet használni újhagymát, vagy metélőhagymát is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése