Édesburgonyás tonhalfasírt

Gyorsan elkészíthető laktató ebéd/vacsora. Édesburgonya édes íze jól harmonizál a chili enyhe csípősségével és a tonhal karakteres ízével. Egy próbát mindenképpen megér azoknak is, akik nem rajonganak a halas ételekért.

Előkészítés 15 perc, sütés ~ 35-40 perc 180 fokos előmelegített sütőben


Hozzávalók (2-4 személyre)



1 nagyobb édesburgonya felkockázva és megfőzve
300 g  konzerv tonhal (sós lében)
1 db tojás
2 ek. teljes kiőrlésű búzaliszt, vagy zabpehelyliszt
2 gerezd fokhagyma felaprítva
1/2 fej lilahagyma apróra vágva
1/2 tk. chilipehely
nagy csipet oregánó
só, bors
szezámmag

2 ek. olívaolaj


Minden hozzávalót egy tálban gyúrjunk össze és 10 percig hagyjuk pihenni. Formázzunk belőle pogácsákat és forgassuk szezámmagba. Egy tepsi alját locsoljuk meg olívaolajjal és helyezzük bele a tonhalpogácsákat. Előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül 35-40 perc alatt készre sütjük. 20 perc után fordítsuk meg.
Jó étvágyat! :)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések