Sajttekercs

Pofonegyszerű és ízletes vendégváró, ami egy könnyű ebédhez is tökéletes.




Előkészítés ~10 perc, sütés 5-10 perc

Hozzávalók:

10 dkg szeletelt füstölt trappista sajt /vagy bármilyen más jól olvadó sajt/
10 dkg trappista reszelve
10 dkg szeletelt Pármai/ Serrano/ Feketeerdő sonka
1 db natúr/ tejszínes tömlős krémsajt
Nagy csipet oregánó
4 nagyobb szelet gép/csirkemell/pulykasonka








Sütőpapírra terítsük le a sajtszeleteket úgy, hogy kicsit átfedjenek és egy téglalapot formázzanak. Szórjuk meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben pár percig melegítsük, hogy összeolvadjanak a lapok, és a reszelt sajt ráolvadjon.



Még melegen fedjük be az egyik sonkával.


Kenjük meg az oregánóval elkevert sajtkrémmel. /Sajtkrém helyett más is használható. Mustáros tojáskrémmel is nagyon finom./




Végül jöhet egy újabb réteg sonka.


Óvatosan tekerjük fel a sütőpapír segítségével. Csomagoljuk be frissentartó fóliába, és pihentessük a hűtőben legalább fél órán át.

Jó étvágyat! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések