Red Velvet vagy Vörös Bársony Torta

Nem mondom, hogy villámgyors recept, de nem sokkal bonyolultabb elkészíteni, mint egy palacsintát. Az egész torta olyan mintha bársonyba burkoltuk volna és csak úgy szétomlik a szánkban.

Hozzávalók (23 cm formához)

Tésztához:

300 g liszt
180 g vaníliás cukor (házi)
2 tojás
100 g vaj
2 dl joghurt
100 ml tej
1 ek. ecet
1 nagy ek. kakaópor
3 tk. csapott szódabikarbóna
1 csipet só
ételfesték (opcionális)

Krémhez:

750 g mascarpone
250 dl habtejszín
200 g fehér csokoládé
1 lime lereszelt héja és leve
ízlés szerint cukor/édesítőszer

Tojásokat verjük habosra a cukorral és a vajjal. /Sok recept írja, hogy külön habosítjuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a cukrot, és végül egyesével a tojásokat. Én nem tettem./


A kakaót keverjük össze az átszitált liszttel és a sóval. Joghurtot keverjük össze a tejjel, és az ételfestékkel, ha használunk. Folyamatos keverés mellett adagoljuk a tojásos masszához, ...


... majd apránként adjuk hozzá a lisztes keveréket és dolgozzuk simára.


Vajazzunk ki egy tortaformát (23 cm), és lisztezzük ki. Szódabikarbónára öntsük rá az ecetet /nagyon el kezd habzani/ és azonnal keverjük a tésztához. Öntsük a tortaformába, majd tegyük előmelegített 180 fokos sütőbe 30-40 percre. /Egy nappal korábban is elkészíthetjük./


Gőz felett olvasszuk fel a csokoládét, ...


... majd keverjük hozzá a mascarponét.


Adjuk hozzá a lime levét és héját, valamint vaníliás cukrot/cukrot ízlés szerint.


Verjük kemény habbá a tejszínt és óvatosan forgassuk össze a mascarponés krémmel.


A kihűlt tésztát vágjuk fel körülbelül ujjnyi vastagságú lapokra és kenjük meg a krémmel.




Tetejét étcsokoládé forgáccsal, az oldalát pedig mandulával díszítettem.

Jó étvágyat! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések