Cream Tart - "Number cake"

Ha születésnap közeledik ajánlom figyelmetekbe az alábbi receptet, mert nagyon látványos, és bárki el tudja készíteni. 
If you are planing to make a Birthday cake, this recipe will be perfect for you. Easy to make and magnificant. 


Előkészítés/preparation 15 perc/mins, sütés/baking 7-10 perc/mins 180 °C-ra előmelegített sütőben / preheated oven (180 °C)

Tésztához/Pastry
150 g darált mandula / 150 g ground almond
200 g fehér tönkölybúzaliszt / 200 g white spelt flour
100 g vaj / 100 g butter
1 M tojás / 1 medium large whole egg
100 g cukor vagy annak megfelelő szilárd édesítő / 100 g sugar or equivalent amount of other solid sweetener
1/2 vanília rúd vagy bourbon vanília / 1/2 vanilla bean or bourbon vanilla

Tészta száraz hozzávalóit gyorsan dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá a tojást (én konyhai robotgépet használok erre a célra). Ha szükséges adjunk hozzá egy kevés hideg vizet, hogy ne legyen morzsalékos. Gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze, majd fóliába csomagolva tegyük hűtőbe legalább 30 percre, vagy akár egész estére. Nyújtsuk ki a tésztát 3 mm vékonyra sütőpapíron és sablon segítségével vágjuk ki a számokat/formákat. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük körülbelül 7-10 percig, amíg egy kis színt nem kap.
For the pie crust mix all of the dry ingredients until combined, then add the whole egg to the mixture (I use food processor for this). If needed add cold water in small portions until the pastry is not crumbly. Gather into a ball, and flatten into a plastic wrap. Refrigerate for about 30 mins or until firm (you can leave it in the fridge overnight too). Roll out to 3 mm thick on parchment paper and use a template to cut the required shapes. Bake about 7-10 minutes in a preheated oven (180 degrees) until it's getting light golden brownish colour.



Krémhez/Cream
400 g mascarpone / 400 g mascarpone
200 ml habtejszín / 200 ml cream
200 g fehér csokoládé / 200 g white chocolate
1/2 vanília rúd vagy bourbon vanília / 1/2 vanilla bean or bourbon vanilla


Az olvasztott csokival vaníliával keverjük ki a mascarponét és forgassuk bele a habbá vert tejszínt. Ha teljesen elkeveredett tegyük egy kerek csővel ellátott habzsákba és kezdjük el díszíteni a tortát.
Mix the mascarpone, melted white chocolate, and vanilla until all of the ingredients are evenly combined. Make a whipped cream and immediately stir into the mascarpone cream. Put mixture in a piping bag with round tip.



Díszítés/Decoration

Körben a belső és külső széle mentén nyomjunk egyenletes halmokat a kisült és kihűlt tésztára. Jöhet a következő tészta réteg és erre is nyomjunk halmokat. Díszíthetjük gyümölcsökkel, kandírozott narancshéjjal, apró kekszekkel vagy akár ehető virágokkal is. Pipe even dollops around the inside and outside edges of the pastry, then lay the second pastry on top and repeat the process.
We can decorate the cake with fruits, candied orange peels, small biscuits or with eatable flowers.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések