Mozzarellás spenótmártás / Spinach sauce with mozzarella
Imádom a spenótot minden mennyiségben és formában főleg nyáron. A háttértörténete ennek az alternatív spenótmártásnak igen prózai. Nem volt semmi a hűtőben mozzarella sajton és házi fagyasztott spenóton kívül. Bár két főre elegendő mennyiséget csináltam, de ... :) Túl jól sikeredett.
I love spinach in all quantities and forms, especially during summer. The story of this alternative spinach sauce is quite simple. My fridge was empty and I had only home-made frozen spinach puree and mozzarella. Although I made enough for two, but ... :) It was way too delicious.
Energia- és tápanyagtartalom (feltét nélkül)/ energy and nutrition facts (without topping)
280 kcal/adag/serving (fehérje/protein: 16.5 g, szénhidrát/carbohydrate: 11 g, zsír/fat: 18 g)
Előkészítés 5 perc, főzés ~10 perc/ Preparation 5 mins, cooking ~10 mins
Hozzávalók (2 személyre) / Ingredients (for two)
1 evőkanál fehér tönkölybúzaliszt / 1 tablespoon white Spelt flour
1 evőkanál olívaolaj / 1 tablespoon olive oil
2-3 gerezd reszelt fokhagyma / 2-3 grated garlic cloves
450 g spenót püré / 450 g spinach puree
125 g mozzarella / 125 g mozzarella cheese
só / salt
Olajjal keverjük össze a lisztet. Közepes hőfokon futtassuk meg a lisztet. Dobjuk bele a fokhagymát, majd pár perccel később mehet bele a spenót. Sózzuk ízlés szerint.
Mix the flour with the oil and cook for a few minutes at medium heat. Add the grated garlic and simmer for 1-2 minutes, then put the spinach puree into the pan. Season with salt.
Ha felforrt tépkedjük bele a mozzarellát és addig kevergessük, amíg fel nem olvad benne.
When it's boiled, rip the cheese into the pan and mix until the cheese evenly melted.
Hozzávalók (2 személyre) / Ingredients (for two)
1 evőkanál fehér tönkölybúzaliszt / 1 tablespoon white Spelt flour
1 evőkanál olívaolaj / 1 tablespoon olive oil
2-3 gerezd reszelt fokhagyma / 2-3 grated garlic cloves
450 g spenót püré / 450 g spinach puree
125 g mozzarella / 125 g mozzarella cheese
só / salt
Olajjal keverjük össze a lisztet. Közepes hőfokon futtassuk meg a lisztet. Dobjuk bele a fokhagymát, majd pár perccel később mehet bele a spenót. Sózzuk ízlés szerint.
Mix the flour with the oil and cook for a few minutes at medium heat. Add the grated garlic and simmer for 1-2 minutes, then put the spinach puree into the pan. Season with salt.
Ha felforrt tépkedjük bele a mozzarellát és addig kevergessük, amíg fel nem olvad benne.
When it's boiled, rip the cheese into the pan and mix until the cheese evenly melted.
Én újhagymás csirkemell falatokkal tálaltam.
I served with spring onion flavoured chicken breast.
Jó étvágyat! :) Enjoy Your Meal! :) |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése