Gorgonzolával töltött mozzarellás paradicsomos csirkemell / Gorgonzola stuffed chicken breast with mozzarella and tomato

Nagyon egyszerű és pofátlanul finom. Nem ritka nálunk, hogy csirke kerül az asztalra, ezért az egyik legfontosabb szempont számomra az, hogy mindig változatos ízekkel dolgozzak és újítsak. Nem is olyan régen még nem voltam hajlandó megenni a gorgonzolát se más kék sajtot, azonban mára minden mennyiségben jöhet bárhol és bármikor. Mindenkinek az ízlése változik az élete során, ezért időközönként újra meg kell kóstolnunk a régen utált, vagy nem igazán kedvelt dolgokat is, mert lehet most már az egyik kedvencünk lesz a jövőben. :) 

Very easy and shamelessly delicious meal. We quite often eat chicken for that one of the most important things when I cook something is the diversity of flavours. Not a long time ago I hate gorgonzola and other blue cheeses, but now I can eat it anytime and anywhere. Everybody's taste changes during their life periods, so keep trying maybe you will like what you hated before. :)

Energia- és tápanyagtartalom (köret nélkül)/ energy and nutrition facts (without garnish)

406 kcal/adag/serving (fehérje/protein: 62 g, szénhidrát/carbohydrate: 3 g, zsír/fat: 15 g)


Előkészítés 10 perc, főzés ~10 perc, sütés ~30-40 perc 200 °C-ra előmelegített sütőben / Preparation 5 mins, frying ~10 mins, baking ~30-40 mins 200 °preheated oven

Hozzávalók (2 személyre) / Ingredients (for two)

1 evőkanál olívaolaj / 1 tablespoon olive oil
400 g csirkemell (2 darab)/ 400 g chicken breast (2 pieces)
~50 g gorgonzola / ~50 g gorgonzola
100 g mozzarella / 100 g mozzarella cheese
friss bazsalikom levelek / fresh basil leaves
2-3 darab paradicsom / 2-3 tomatoes
só és bors ízlés szerint/ salt and pepper by your taste


Mossuk meg a csirkemelleket, majd töröljük le róluk a felesleges vizet. Vágjunk egy kis zsebet a közepükbe és rakjunk bele egy-egy gorgonzola rudat. Sózzuk borsozzuk, majd egy forró serpenyőben kevés olívaolajon pirítsuk körbe minkét oldalukat 5-5 perc alatt.


Wash the chicken breasts and wipe off the remaining water. Cut a little hole (like a pocket) into the middle of the breasts and put a gorgonzola stick into it. Season with salt and paper. Fry the chicken breast on olive oil for 5 minutes both sides in a non-sticking frying pan.

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és rakjuk bele a melleket. Tegyünk pár bazsalikom levelet a tetejére, majd helyezzük rá a mozzarella szeleteket. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Végül kerüljenek a paradicsom szeletek és egy levél bazsalikom a tetejére. Fűszerezés után mehet az előmelegített sütőbe 30-40 percre 200 °C fokon.


Line a baking pan with baking pepper and put the fried chicken breasts on the paper. Lay on some basil leaves and cover with mozzarella slices. Season with salt and pepper then put tomato slices to the top and a basil leaf. After seasoning bake for about 30-40 mins 200 °C in a preheated oven.

Jó étvágyat! :) / Enjoy Your Meal! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések