Tonhalas bulgursaláta céklachipsszel
Pofonegyszerű, maradékokból elkészíthető egészséges ebéd vagy vacsora. Pár perc kell csak hozzá meg egy kis rafinéria.
Elkészítés ~20 perc
Hozzávalók:
főtt barna vagy sima bulgur
tonhalkonzerv lecsepegtetve (olívaolajban vagy sós lében eltett)
1-1 nagyobb marék cékla és cukkini reszelve
2 gerezd fokhagyma
joghurt
só, bors
padlizsán
Céklachipshez
1 db közepes cékla vékonyan felszeletelve
1/2 ek. balzsamecet
1/2 ek. olívaolaj vagy kókuszzsír
csipet só
csipet barna cukor
A céklát nagyon vékonyra szeleteljük fel. Keverjük össze egy kis tálkában balzsamecetet, olajat, sót és a barna cukrot. Forgassuk bele a céklát majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben egyesével sorakoztassuk fel őket. Előmelegített 180-200 fokos sütőben pár perc alatt készre sütjük. /Nagyon hamar megsül. Ügyeljünk rá, hogy a szeletek egyforma vastagok legyenek, mert különben nem egyenletesen sülnek majd meg. Ha nem tudjuk késsel egyformára szelni, akkor használjunk uborkagyalut./
Közben karikázzuk fel a padlizsánt. Sózzuk, borsozzuk és hagyjuk állni pár percet, míg levet ereszt.
A zúzott vagy reszelt fokhagymát keverjük össze a joghurttal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd keverjük össze a reszelt cukkinivel és céklával.
Egy tapadásmentes serpenyőben, kevés olajon süssük pár percig a padlizsánok mindkét oldalát, amíg aranybarna színt nem kapnak.
A bulgurt keverjük össze a tonhallal. Ízlés szerint sózzuk, majd melegítsük/pirítsuk össze.
Jó étvágyat! :) |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése