Csirkés spenótos gnocchi
Lustaság néha nagy úr, és a dolgos hétköznapok nem mindig adnak teret hosszadalmas ételek elkészítésére. Természetesen a házi gnocchinak nincsen párja, de már boltokban is lehet kapni korrekt, olcsó termékeket.
Forrásban lévő sós vízben a csomagolásnak megfelelően főzzük a meg a gnocchit. Amint feljönnek a víz felszínére már el is készültek.
Előkészítés: 10 perc, főzés 10 perc
Hozzávalók (2-3 személynek):
500 g gnocchi
300 g csirkemell felkockázva
200 g friss spenót levél
2 nagy gerezd reszelt fokhagyma
só, bors
150 g natúr joghurt
1 ek. olívaolaj/kókuszolaj/vaj
Forrásban lévő sós vízben a csomagolásnak megfelelően főzzük a meg a gnocchit. Amint feljönnek a víz felszínére már el is készültek.
A csirkét ízlés szerinte sózzuk borsozzuk, majd egy kevés zsiradékon pirítsuk meg.
Adjuk hozzá a fokhagymát. Amint megérezzük az illatát mehet rá a spenót.
Óvatos keverés/forgatás mellett pár perc alatt pároljuk meg a spenótleveleket. Közben sózzunk, borsozzunk utána, ha szükséges.
Ha elkészült húzzuk félre és keverjük bele a joghurtot és a gnocchit. /Ha forraljuk a joghurtot könnyen kicsapódhat./
Óvatos keverés/forgatás mellett pár perc alatt pároljuk meg a spenótleveleket. Közben sózzunk, borsozzunk utána, ha szükséges.
Ha elkészült húzzuk félre és keverjük bele a joghurtot és a gnocchit. /Ha forraljuk a joghurtot könnyen kicsapódhat./
Jó étvágyat! :) |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése