Balzsamecetes hagymalekvár
Pofonegyszerű, de annál finomabb hagymalekvárt mutatok most nektek, ami tökéletesen illik hamburgerekhez és húsokhoz.
Előkészítés ~5 perc, főzés ~10-15 perc
Hozzávalók:
3 fej vöröshagyma
1/2 tk. só
4 ek. kókuszzsír
1 tk. kakukkfű (lehetőleg friss)
bors
2 ek. méz
2 ek. balzsamecet
Vágjuk/karikázzuk fel a hagymát. Kókuszzsíron kezdjük el párolni. Alacsonyabb hőmérsékleten pároljuk nehogy odakapjon. Adjuk hozzá a kakukkfüvet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Amikor elkezd picit karamellizálódni, akkor hozzáadjuk a mézet és a balzsamecetet. Pár perc alatt összeforraljuk és kész is a mennyei lakoma.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése