Balkán burger
A blogon már olvashattátok hogyan készíthettek hamburger bucit és hagymalekvárt. Itt az ideje, hogy összeállítsuk a hamburgerünket. Természetesen ezer meg egy másik variációban elkészíthető, csak a képzeletünk szabhat határt.
Előkészítés 10 perc, sütés ~10 perc
Hozzávalók (2 db):
Húspogácsához
40 dkg jó minőségű darált marhahús (szobahőmérsékletű)
1 tk. kakukkfű
só, bors
tönkölybúzás buci /http://gasztroalom.blogspot.hu/2016/06/tonkolybuzas-hamburger-buci.html/
bacon
balzsamecetes hagymalekvár /http://gasztroalom.blogspot.hu/2016/06/balzsamecetes-hagymalekvar.html/
rukkola
paradicsom
feta, vagy amilyen sajtot csak szeretünk
lilahagyma
1/2 citrom leve
só, bors
Vékonyan szeleteljük fel a lilahagymát, majd áztassuk fél citrom kifacsart levébe. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk pihenni.
A marhahúst keverjük össze a fűszerekkel és hagyjuk pihenni, majd formáljunk belőle 20 dkg-os pogácsákat.
Süssük meg a bacont egy forró száraz serpenyőben.
A bacon zsírjából a felesleget tegyük félre. A maradék zsíradékon kezdjük el sütni a húspogácsákat. Fontos, hogy nagyon forró legyen a serpenyő!! Három-négy percig süssük egyik oldalát, majd fordítsuk meg és süssük a másik oldalát is ennyi ideig. A sütési idő függ a pogácsa vastagságától, valamint attól, hogy mennyire szeretnénk átsütni.
Közben vágjuk félbe a bucit és a bacon maradék kisült zsírján pirítsuk meg a vágott felüket.
Ízlés szerint kenjük meg az alját/tetejét ajvárral és hagymalekvárral. Mindenkinek ízlésére bízom, hogy mennyi zöldséget és citromlében pácolt hagymát tesz rá.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése