Rozmaringos Hasselback burgonya
Az unalomig ismert sült krumpli hasábjain túl is van élet. Készítsünk valami nem mindennapi kinézetű és ízletes alternatívát. Hasselbach burgonya igen mutatós, és bármivel megbolondítható. Most egy rozmaringos verziót készítettem.
Előkészítés 10-15 perc, sütés 180-200 °C-on ~30 perc
Hozzávalók (2 személyre)
4 db közepes burgonya
1/2 - 1 tk. só (ízlés szerint)
1/4 - 1/3 tk. egész bors (ízlés szerint)
1 tk. szárított rozmaring (lehet friss is)
2-3 ek. olívaolaj
Alaposan mossuk meg a burgonyákat. A héjukat egy mosogatószivacs érdesebb felével is átdörzsölhetjük. Fektessünk le két lapos fakanalat a munkalapra, és fogjuk közé az egyik burgonyát. A fakanalak lesznek a távtartók, hogy ne vágjuk át teljesen a krumplikat. Vékonyan szeleteljük fel a burgonyát.
Egy mozsárban a sót, borsot és a rozmaringot porítsuk le és adjuk hozzá az olívaolajat. Locsoljuk meg a burgonyákat a fűszeres olajjal. Ügyeljünk rá, hogy a szeletek közé is jusson belőle.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése