Spenótos mascarponés lazac
Villámgyors és egészséges ebéd/vacsora. Egy pohár friss Chardonnay, vagy Irsai Olivér nagyon jól illik hozzá.
Előkészítés ~15 perc, főzés 15-20 perc
200 g lazacfilé felkockázva
150 g bébispenót
2 púpos ek. mascarpone
3 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 kis marék friss petrezselyem
1 ek. vaj
1 ek. olívaolaj
só, bors
Teljes kiőrlésű tészta
150 g bébispenót
2 púpos ek. mascarpone
3 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 kis marék friss petrezselyem
1 ek. vaj
1 ek. olívaolaj
só, bors
Teljes kiőrlésű tészta
1-2 ek. a tészta főzővizéből
Parmezán tálaláshoz
pár csepp citromlé
Főzzük meg a tésztát a csomagolás szerint. Közben egy kevés olívaolaj és vaj keverékén kezdjük el pirítani a lazacot,...
... majd adjuk hozzá a spenótot. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Mikor elkezd összeesni a spenót adjuk hozzá a fokhagymát és a petrezselymet.
Egy-két perc elteltével jöhet hozzá a mascarpone és egy kevés a tészta főzővizéből.
Pár perc forralást követően keverjük össze a tésztával. Locsoljuk meg egy kevés citromlével és szórjuk meg frissen reszelt parmezánnal.
Jó étvágyat! :) |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése