Sajttekercs
Pofonegyszerű és ízletes vendégváró, ami egy könnyű ebédhez is tökéletes.
Előkészítés ~10 perc, sütés 5-10 perc
Hozzávalók:
10 dkg szeletelt füstölt trappista sajt /vagy bármilyen más jól olvadó sajt/
10 dkg trappista reszelve
10 dkg szeletelt Pármai/ Serrano/ Feketeerdő sonka
1 db natúr/ tejszínes tömlős krémsajt
Nagy csipet oregánó
4 nagyobb szelet gép/csirkemell/pulykasonka
Sütőpapírra terítsük le a sajtszeleteket úgy, hogy kicsit átfedjenek és egy téglalapot formázzanak. Szórjuk meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben pár percig melegítsük, hogy összeolvadjanak a lapok, és a reszelt sajt ráolvadjon.
Még melegen fedjük be az egyik sonkával.
Kenjük meg az oregánóval elkevert sajtkrémmel. /Sajtkrém helyett más is használható. Mustáros tojáskrémmel is nagyon finom./
Végül jöhet egy újabb réteg sonka.
Óvatosan tekerjük fel a sütőpapír segítségével. Csomagoljuk be frissentartó fóliába, és pihentessük a hűtőben legalább fél órán át.
Előkészítés ~10 perc, sütés 5-10 perc
Hozzávalók:
10 dkg szeletelt füstölt trappista sajt /vagy bármilyen más jól olvadó sajt/
10 dkg trappista reszelve
10 dkg szeletelt Pármai/ Serrano/ Feketeerdő sonka
1 db natúr/ tejszínes tömlős krémsajt
Nagy csipet oregánó
4 nagyobb szelet gép/csirkemell/pulykasonka
Sütőpapírra terítsük le a sajtszeleteket úgy, hogy kicsit átfedjenek és egy téglalapot formázzanak. Szórjuk meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben pár percig melegítsük, hogy összeolvadjanak a lapok, és a reszelt sajt ráolvadjon.
Még melegen fedjük be az egyik sonkával.
Kenjük meg az oregánóval elkevert sajtkrémmel. /Sajtkrém helyett más is használható. Mustáros tojáskrémmel is nagyon finom./
Végül jöhet egy újabb réteg sonka.
Óvatosan tekerjük fel a sütőpapír segítségével. Csomagoljuk be frissentartó fóliába, és pihentessük a hűtőben legalább fél órán át.
Jó étvágyat! :) |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése