Vegán Pászkatorta
Most Édesanyám egyik kedvenc vegán receptjét osztanám meg veletek. Ez most egy diós változat, de darált mákkal és mandulával is isteni. Pár perc alatt elkészíthető ez a tojás és tejtermék mentes "torta".
Előkészítés 5 perc, főzés 5 perc + egy éjszaka pihentetés
Hozzávalók:
kb. 300 g pászka
3/4 bögre búzadara
2 bögre víz
1 bögre darált dió
4-5 ek. méz
1 bio citrom héja
1-2 ek. citromlé
rum ízlés szerint
Piros ribizli, szilva vagy sárgabarack lekvár
Mérjük ki a búzadarát és a vizet egy lábasba. Állandó kevergetés mellett főzzünk belőle sűrű krémet. Ha kész keverjük hozzá a diót, mézet, citromot és a rumot. Krém egy részét tegyük félre a díszítéshez. Fektessünk le pászkalapokat és kenjük meg a diós krémmel. Jöhet még egy réteg pászkalap, amit ezúttal lekvárral kenünk meg. Ezt addig ismételjük, amíg kellően magas tortát nem kapunk, vagy el nem fogy a krém. Fedjük le és hagyjuk pihenni egy éjszakán át a hűtőben. Másnap díszítsük fel a maradék diós krémmel és gyümölcsökkel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése