Vegán nyers "sajttorta"
Az Ünnepek alatt nem kell feltétlenül egészségtelen süteményekkel és tortákkal tömni magunkat. Itt egy vegán mindenmentes alternatíva.
Hozzávalók (15-20 cm csatos tortaformához)
150 g dió (lehet darált is)
50 g datolya (áztassuk forró vízben legalább 15 percig)
Krémhez
100 g banán
100 g eper vagy eperpüré
200 g natú kesudió (legalább 6 órára áztassuk hideg vízbe)
2 ek. citromlé
2 ek. citromlé
1-2 ek. méz vagy juharszirup
Ha nincs darált diónk, akkor daráljuk le a diót egy robotgéppel. Szűrjük le a datolyát és robotgéppel dolgozzuk össze dióval, amíg egy jól formálható masszát nem kapunk. Egy sütőpapírral kibélelt tortaformába oszlassuk el egyenletesen, majd nyomkodjuk le alaposan.
Szűrjük le a kesudiót. A krém hozzávalóit egy turmixgépben, vagy robotgépben dolgozzuk össze. Ha túl híg lett a krém, keverjünk hozzá egy evőkanál darált chia magot vagy útifűmaghéjat.
Halmozzuk a tortaformába, ...
... majd tegyük hűtőbe legalább egy órára.
Halmozzuk a tortaformába, ...
... majd tegyük hűtőbe legalább egy órára.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése