Citromos tofus tart
Liszt, cukor, tojás és tej mentes vegán finomság nem csak vegánoknak.
Elkészítés ~20 perc
Hozzávalók:
Elkészítés ~20 perc
Hozzávalók:
Tésztához
200 g natúr kesudió
40 g sós pörkölt kesudió
60 g kókuszreszelék
120 g cukrozatlan magozott datolya
Krémhez
250 g natúr tofu (ha kapunk akkor natúr selyemtofu)
150 ml kókuszkrém/tejszín
2 ek. méz/juharszirup
1 bio citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
Forrázzuk le a datolyákat és hagyjuk állni, hogy egy kicsit megpuhuljanak. Daráljuk apróra a kesudiót a kókusszal. Szűrjük le a datolyát és adjuk a száraz hozzávalókhoz, majd konyhai robotgéppel dolgozzuk össze. Egy sütőpapírral kibélelt kisebb muffin formában formázzunk a "tésztánkból" kosarakat. Tegyük hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen.(lásd http://gasztroalom.blogspot.hu/2015/11/vegan-kokuszos-csokolade-tart.html)
A krém hozzávalóit tegyük egy turmix/robotgépbe. Ha elértük a megfelelően krémes állagot, akkor tegyük a kosárkákba. Legalább pár órán át hagyjuk pihenni a hűtőben. Ízlés szerint díszíthetjük gyümölcsökkel.
Jó étvágyat! :) |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése