Medvehagyma pestos morzsás csirkemell
Pofonegyszerű mégis látványos csemege azoknak, akik szeretnének valami különlegességet becsempészni a hétköznapokba.
Előkészítés 15 perc, sütés ~30-40 perc (180 °C, légkeverésen 160 °C)
Hozzávalók (2 személyre):
500 g csirkemell
4-5 ek. medvehagyma pesto
(helyette bazsalikomos pesto is használható)
só, bors
Morzsához
10 g búzacsíra
40 g zabpehely
100 g zsemlemorzsa
50 g vaj + egy kevés a tál kikenéséhez
só, bors
A csirkemellet szeleteljük fel és klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk, majd szorosan fektessük le a szeleteket egy előre kivajazott hőálló tálba, vagy tepsibe.
Keverjük össze a morzsa száraz hozzávalóit egy kevés sóval és borssal, majd morzsoljuk hozzá a vajat. Kenjük meg a szeleteket a pestoval, ...
... majd szórjuk meg a tetejét a morzsával.
Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. /Hőálló tál esetében ennél egy kicsit több idő kell, mert forró sütőbe nem lehet hidegen betenni./
Én édesburgonya pürével tálaltam:
Fele-fele arányban az édesburgonyát és a hagyományos burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk. Sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Vajjal vagy olívaolajjal összetörjük, majd tejjel csomómentesre keverjük. Ha szükséges sóval, borssal ízesíthetjük.
Jó étvágyat! :) |
Medvehagyma pesto receptje itt olvasható:
http://gasztroalom.blogspot.hu/2012/04/teszta-medvehagymas-pestoval.html
Megjegyzések
Megjegyzés küldése