Epres túrókrém
Újabb túrós édesség. :) Hát igen a túró a világ egyik legjobb találmánya. Figyelmeztetés!!! Veszélyesen laktató eme étek, kérem tanúsítsanak mértéket, ha tudnak, vagy akarnak!! :)
Elkészítés: 15-20 perc
Hozzávalók (4 főre):
zabkeksz
75 dkg túró
2 dl habtejszín (20-30%)
4-6 csapott ek. kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor vagy 2 csapott ek. házi vaníliás cukor
1 kg eper
Körülbelül 20-25 dkg epret pürésítsünk össze botmixerrel, vagy turmixgéppel. Adjuk hozzá a túrót, és alaposan dolgozzuk össze elektromos habverővel. A hideg tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük óvatosan a túrós krémhez.
Poharak/kelyhek aljába tegyünk egy kevés durvára tört zabkekszet, majd jöhet egy réteg eper, és végül egy réteg túrós krém. Ezt ismételjük addig amíg el nem fogynak a hozzávalók.
Jó étvágyat! |
Tipp:
Zabkeksz helyett lehet használni babapiskótát is, de ebben az esetben tegyük a kész kelyheket pár órára a hűtőbe, hogy megpuhuljanak a piskóták
Megjegyzések
Megjegyzés küldése