Bazsalikomos zöld pesto
Egy korábbi bejegyzésben már esett szó a medvehagyma pesto elkészítéséről. A most következő zöld pestot, leggyakrabban bazsalikomból készítik. Ahogy azt már megszokhatta a kedves olvasó, ez a recept is eltér a tradicionális változattól, melyhez nehezen, vagy drágán beszerezhető alapanyagokat is használnunk kell (például fenyőmagot).
Előkészítés: 5 perc, elkészítés 2 perc
Hozzávalók:
1 nagy csokor friss bazsalikom
2 ek. darált dió
2 ek. oliva olaj
2 gerezd reszelt fokhagyma
1 ek. citromlé
1 csapot tk. só
bors
1 közepes paradicsom
reszelt parmezán, vagy öreg pepato sajt
Mossuk meg a paradicsomot és a bazsalikom leveleket. Hámozzuk meg a paradicsomot, és aprítsuk bele egy turmixgépbe, majd jöhet a bazsalikom és a citromlé. Jól pépesítsük össze, és adjuk hozzá a többi hozzávalót. Turmixoljuk össze, amíg minden hozzávaló jól el nem vegyül.
Érdemesebb felhasználás előtt pár órával elkészíteni, hogy összeérjenek az ízek.
Hűtőben pár napig tárolható.
Jó étvágyat! |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése