Málnás rebarbarás pite - Raspberry-rhubarb pie

Végre itt a bogyós gyümölcs és rebarbara szezon. Én már legalább 2-3 kiló rebarbarát lefagyasztottam ínséges időkre. Az egészségtudatos táplálkozást szem előtt tartva készült ez a recept. Számomra ez a tökéletes nyári édesség.

Finally, berry and rhubarb season has been launched. I've already frozen at least 2-3 kilograms of rhubarb for the rest of the year. This recipe was designed for those who eat consciously and healthy. For me, this is the perfect summer dessert.


Energia- és tápanyagtartalom / energy and nutrition facts

197 kcal/szelet/serving (fehérje/protein: 4,7g, szénhidrát/carbohydrate: 23,3 g, zsír/fat: 8,8 g)

Előkészítés/preparation 15 perc/mins, sütés/baking ~30-40 perc/mins 180 °C-ra előmelegített sütőben / preheated oven

Hozzávalók (kb 26-30 centis formához - 6 szelet) / Ingredients (approx 26-30 cm pie pan - 6 slices):

Tésztához / pie crust
100 g fehér tönkölybúzaliszt / white splet flour
50 g grahamliszt / whole grain graham flour
50 g kókuszzsír / coconut oil
50 g eritrit / erythrit
1 L tojás fehérje / large egg white
1 csipet só/ pinch of salt
1 evőkanál víz, ha kell / tablespoon cold water (optional)

Töltelékhez / filling
250 g friss málna / fresh raspberries
125 g rebarbara / rhubarb
20 g kókuszvirág cukor / coconut sugar
30 g eritrit / erythrit

Díszítéshez / decoration
Tojás sárgája kenni / egg yolk
Csipet kókuszvirág cukor / pinch of coconut sugar

Tészta hozzávalóit a víz kivételével gyorsan dolgozzuk össze, majd apránként adagoljuk hozzá a hideg vizet. Rugalmas picit lágy tésztát kell kapnunk, A kókuszzsír nagyon hamar megolvad ezért sokáig ne gyúrjuk. Fóliába csomagolva tegyük hűtőbe legalább 30 percre. A vegán verzióban tojás helyett hideg vizet adjatok hozzá. :)
For the pie crust mix all of the ingredients (except of the water) until combined. If necessary add water to the mixture. Gather into a ball, and flatten into a plastic wrap. Refrigerate for about 30 mins or until firm. This process will chill back to solid the coconut oil. For the vegan version use more water instead of the egg white. :)




Ezalatt tisztítsuk meg a rebarbarát és vágjuk fel 1x2 centis darabokra. A töltelék többi hozzávalóját is keverjük hozzá.
Wash and clean the rhubarb and cut into 1x2 centimetre pieces. Mix all of the ingredients of the filling.

Nyújtsuk ki a tésztát és igazítsuk bele a piteformára a nyújtófa segítségével, vagy készítsünk francia (Galette) pitét.
Roll out the pastry into a circle. Loosely roll the pastry around the rolling pin and transfer to a pie pan or you can make a Galette (French pie).


Töltsük meg a pitét és mehet is az előmelegített sütőbe 30-40 percre. Francia pite esetén sütőpapíron nyújtsuk ki a tésztát, halmozzuk a közepére a tölteléket. A szélétől hagyjunk ki egy 3-4 centis sávot, amit visszahajthatunk. Kenjük meg tojássárgájával és szórjuk meg kókuszvirág cukorral.



Pour the filling into the pie crust and bake for about 30-40 minutes in a preheated oven. For the Galette roll the pastry into a circle on a baking sheet and pour the filling mixture on the crust. Fold the outer edges of the pastry round over the fillin (about 3-4 centimeters) and brush the pastry with egg yolk and sprinkle with coconut sugar. For the vegan version brush it with coconut oil.



Jó étvágyat! :)
Enjoy your meal! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések